Čína 2009

Před cestou

Víza do Číny

Z internetu jsme si stáhli a vytiskli formulář, který vyplněný spolu s kopiemi pasu a letenek Ráďa zanesla na Čínskou ambasádu. Za týden vyzvedla pasy s vlepenými povolením. Vše bez front a problémů za poplatek 2 x 50 EUR. Takže je celkem zbytečný nechat si to vyřídit cestovkou.

Vnitrostátní letenky po Číně

Za zmínku stojí nákup letenek po Číně. Hned po příletu do Pekingu plánujeme pokračovat na jih do Kunmingu. Ráďa sledovala ceny letenek a spekulovala s pohybem cen. Nakonec den před odletem z Prahy objednáváme na eLong.com. Bohužel nám nepřišly potvrzenky emailem. Volal jsme tam ale ani fax nedorazil. Nechal jsem si alespoň nadiktovat čísla elektronických letenek a věřil, že poletíme. Na check-inu ani ty čísla nechtěli. Jen si dejte pozor na čísla terminánů, nebo si nechte dostatečnou časovou rezervu na přestup - min 2,5h (mezi terminály 2 a 3 v Pekingu je to 30 min vlakem).

Plány

Na rozdíl od předchozí cesty jsme si chtěli víc užít dovolenou a relax na úkor poznávání všech zajímavých míst po cestě. Na jednotlivých místech jsme trávili víc času, často jsme si sedli a třeba hodinu jen tak nasávali atmosféru a sledovali život. To, co jsme projeli, by se proto dalo zvládnout za kratší čas.

Stručné shrnutí

Odjezd: 9.4. 2009
Příjezd: 6.5. 2009
Délka cesty: 28 dní celkem, 26 dní cestování
Trasa: Kunming, Lijiang, Dali, Kunming, Emeishan, Chengdu, Xian, Beijing
Výška n. m.: 200 - 2700 m n.m.
Teplota: 8 - 30 °C
Náklady: cca 38.780,- / osobu